Nyheter

BH-aksjonen 2019

By 15. oktober 2019 oktober 18th, 2019 No Comments

I år som i fjor, og årene før det, støtter INDIRA AS Brystkreftforeningen Narvik og Omegn sin BH-aksjon. Pengene går i sin helhet til Rosa sløyfe-aksjonen og er et lokalt bidrag. Vi takker for den fantastiske og viktige jobben de gjør.

Årets tema for rosa sløyfe 2019 er: Ja til rosa forskjellsbehandling. Hver dag får ni kvinner i Norge beskjed om at de har fått bryskreft. Alle disse er ulike. Derfor er persontilpasset brystkreftbehandling viktig. Ingen får nøyaktig den samme kreftsvulsten. En behandling som fungerer hos noen, kan ha liten effekt hos andre.

Persontilpasset bryskreftbehandling er en strategi som sørger for at hver enkelt får behandlingen de responderer best på. Mens noen blir friske av en operasjon, er et lengre løp med både cellegift, stråling og hormoner riktig for andre. Jo mer presis behandling, jo bedre livskvalitet får de som overlever. Og heldigvis overlever over 90 prosent brystkreft i dag.

Men det trengs fremdeles mer kunnskap. Den dårligste formen for behandling, er den som ikke virker. Men forskning gjør at leger på forhånd kan forutsi hva som vil hjelpe den enkelte pasient.

Midlene fra årets Rosa sløyfe-aksjon skal gå til forskning på persontilpasset brystkrefbehandling. Alle skal ha tilbud om best mulig behandling, men ikke alle skal ha samme behandlingen.

Derfor sir vi ja til rosa forskjellsbehandling.